Assessment gamification

We combineren onze ervaring met games met onze kennis van psychologie

Talent ontdekken en ontwikkelen is geen kinderspel. Maar goed gebruik van serious gaming geeft je direct een voorsprong in de war for talent. In sourcing, recruitment en talentontwikkeling zijn serious games aantrekkelijke en innovatieve instrumenten.

Starcheck ontwerpt Psychometrisch Attribuut Meetsystemen (PAM’s) voor serious games. 

Dat doen we voor HR afdelingen en game-ontwikkelaars. 

Met PAM’s vertalen we psychologie naar relevante en meetbare concepten voor recruitment games, situational judgement tests en assessment games. Zo zorgen we dat jij én je kandidaten serieuze inzichten scoren met serious gaming.

Starcheck ontwerpt relevante concepten en begeleidt bij aanbesteding en bouw van:

Recruitment games

Meer weten over belangrijke verschillen tussen recruitment en assessment games? Lees ons blog.

Assessment games

Meer weten over belangrijke verschillen tussen recruitment en assessment games? Lees de Walnutt case of lees ons blog.

Situational judgement test

PAM voor games

Wat een game vet maakt, zijn de graphics. Daar zijn designstudio’s voor. Wat een game zinvol maakt, is de PAM. En die ontwerpen wij. PAM staat voor Psychometrisch Attribuut Meetsysteem. Klinkt nerdy, dat weten we. Is ook nerdy. Maar wel belangrijk voor wat je met serious gaming wilt bereiken.

Om gedrag te assessen, koppelen we bewezen concepten uit de psychologie aan gameconcepten. Wij bedenken hoe we psychometrische waarden kunnen gamificeren, zodat serious games voor sourcing, recruitment en talentontwikkeling valide inzichten en resultaten opleveren. We bepalen welke informatie tijdens het gamen naar de back end gaat en welke feedback de speler krijgt.

Starcheck ontwerpt PAM’s voor gamedesigners en hun klanten.

Gaining with gaming

Studenten en young professionals willen graag werken aan hun ontwikkeling. Zeker als ze na een talent assessment weten welke competenties om aandacht vragen. Wel graag in hun eigen tijd en op een manier die ze aanspreekt.

Bijvoorbeeld met serious gaming. Starcheck assessment lab ontwikkelde een gameplatform waar studenten meer dan 20 uur hun competenties kunnen trainen. En waar ze na iedere game competentiegerichte feedback krijgen. Een ideale voorbereiding op een stage, een afstudeeropdracht of een nieuwe baan.

Met DEX konden studenten competenties trainen

Assessment aanvragen

Direct bellen: 088 – 277 377 6