088 - 277 377 6

nlen

Assessment in Eindhoven

Op zoek naar een assessment in Eindhoven? Starcheck voorspelt functioneren met online assessments, interviews, simulaties, games en heldere rapportages. In de regio Eindhoven werken veel mensen met verschillende nationaliteiten.

Techniek en innovatie zijn key in de regio.
De arbeidsmarkt kent in de regio Eindhoven een flinke dynamiek. Technisch talent is schaars. Hoe kan talent assessment daarbij helpen?

1. Assessment in Eindhoven inzetten als selectie instrument

Door de huidige schaarste op de arbeidsmarkt, zeker bij technisch personeel, ontkom je er niet aan om breder te gaan werven. Want blijven zoeken naar het schaap met 5 poten, levert te weinig kandidaten op. Je zult op meer plaatsen naar je technische talenten moeten zoeken. In het buitenland bijvoorbeeld. Of naar kandidaten met een andere ervaring. Daarbij zul je af en toe concessies moeten doen.

En doe je concessies, dan leidt dat tot extra risico’s bij aanname. Juist dan heeft het assessment bewezen van toegevoegde waarde te zijn. Met een assessment voorspellen wij iemands functioneren. Daarbij brengen wij risico’s in kaart zodat jouw organisatie daarop kan anticiperen. Met gerichte coaching, training of een opleiding bijvoorbeeld. Met een selectie assessment, kun je rationele selectie beslissingen nemen. Dat voelt beter dan maar hopen dat het goed zal gaan.

Starcheck kan meten of je (technische) talenten genoeg analytische skills hebben om jouw organisatie verder te brengen. We kunnen ook assessen hoe hun persoonlijkheidsstructuur en drijfveren matchen met de functie. We kunnen zelfs assessen hoe gevoelig ze zijn voor tegenslagen, waardoor ze gefrustreerd raken en hoe ze dat uiten. Dat is meer dan handig als je leiding aan ze moet geven.

Starcheck kan zelfs innovatief potentieel op een psychometrisch valide manier meten. Innovatief potentieel (link naar blog) gecombineerd met technisch/analytische skills: dat hoort bij Eindhoven. En als je je technisch talent van ver moet halen, we kunnen assessen in 40 talen, online. Enorm makkelijk voordat je besluit ze te laten invliegen voor selectie interviews.

2. Talent assessment inzetten als ontwikkel instrument

Wanneer kan een medewerker doorgroeien naar een managementfunctie? Vooral in een technische omgeving een lastig dilemma. Want enerzijds accepteren technici alleen leiding van een technicus en anderzijds lopen veel leidinggevende technici vast op people management.
De gevolgen van een verkeerde promotie zijn bekend: indien een goed functionerende medewerker doorgroeit naar een managementfunctie loop je de kans een slechte manager aan te stellen en tegelijk een goede medewerker kwijt te raken.

Starcheck helpt organisaties en medewerkers met dit dilemma door ontwikkelgerichte assessments uit te voeren.
Met een ontwikkelgericht assessment kan Starcheck voor je nagaan of doorgroei van je medewerker zinvol is. En als het zinvol is, wat er ontwikkeld kan en moet worden, en hoe je die medewerker daarbij gericht kunt helpen.
Natuurlijk zijn er veel meer ontwikkelvragen waarbij we kunnen helpen, neem contact op als je wilt weten of en hoe je medewerker kan doorgroeien.

3. Talent assessment inzetten als marketing instrument bij talent acquisitie.

Met een self-assessment en een pré-assessment kun je zowel het aantal kandidaten als de kwaliteit van de kandidaten in de recruitment funnel positief beïnvloeden. Het zijn korte online assessments die veel nuttige informatie opleveren.
Het online self-assessment wordt ingezet om latent zoekenden te helpen zichzelf beter te leren kennen. Met het self-assessment verbeter je je naamsbekendheid onder latent zoekenden.
Met het online pré-assessment filter je snel alleen de beste kandidaten. Hierdoor verbetert de kwaliteit van de kandidaten, die worden uitgenodigd voor een interview.

Meer weten of een afspraak maken?

Meer weten of een afspraak maken?

Telefoon: 088 – 277 377 6

    Waarom Starcheck