Ontwerp een succesvol Talent Acquisition Programma

Personeel willen behouden en tegelijkertijd matig selecteren, is dweilen met de kraan open. Om mensen te behouden, heb je immers nieuwe talentvolle collega’s nodig. Met een doordacht talent acquisitie programma kun je planmatig (top)talent aantrekken, selecteren en laten landen in je organisatie. 

Recruitment tijdens schaarste

Openstaande vacatures zijn vervelend. Matig ingevulde vacatures nog vervelender. De kosten van een “bad hire” zijn aanzienlijk: gemiddeld driekwart jaarsalaris. Bovendien veroorzaken bad hires verloop onder high performers. En dat heeft een negatieve impact op sfeer en moraal. In die vicieuze cirkel wil je niet komen. Quality of hire blijft van groot belang, ook in tijde van schaarste. 

Om in tijden van schaarste toch succesvol talent aan te trekken, is het verstandig om stil te staan bij de basics: talent planning, branding, positionering, doelgroepen, persona’s, candidate journey’s etc al die zaken die in de basis klaar moeten staan voordat je begint met talent acquisitie.

Talent is schaars

“Met veel vacatures en matige performers kun je niet groeien”

StarCheck

Talent Acquisitie begint bij de basis

Jazeker, recruitment kent meer uitdagingen dan ca 4-5 jaar geleden. De markt voor talent is een stuk schaarser, of andersom, de concurrentie tussen werkgevers is fors toegenomen. Schaarste kun je vanuit één organisatie niet oplossen, maar onderscheidend vermogen wel. Om Talent Acquisitie goed aan te pakken, heeft Starcheck diverse programma’s klaarliggen. Daarmee begeleiden wij onze klanten stap voor stap door alle onderwerpen die aan bod moeten komen voor een succesvolle talent acquisitie aanpak. 

“Schaarste kun je als werkgever niet oplossen, onderscheidend vermogen wel”

Structureel beter werven

Structureel beter werven klinkt makkelijker dan het is. Natuurlijk, er zijn quick wins te halen op de korte termijn. Maar talent acquisitie vraagt ook om verandering. Niet alleen van processen, maar ook van bijvoorbeeld hiring managers, recruitment- en HR management en algemeen management. Talent acquisitie vraagt om een collectief optreden van de organisatie waarin ieder zijn rol heeft om nieuwe talentvolle collega’s aan te trekken. Wij begeleiden onze klanten bij deze verandering. Van visie tot training; van strategie tot operatie; van propositie tot selectie; van journey tot proces.

Talent acquisitie programma ontwikkelen met de 8 P's

“Marketing en psychologie gaan uitstekend samen, zeker als je op zoek gaat naar talent”

Talent acquisitie programma

Talent Acquisitie Programma is maatwerk

Het aanbod aan recruitment tooling is enorm gegroeid. Maar op welke tools zitten jouw kandidaten te wachten? Aan checklists op Indeed geen gebrek. Maar welke acties zijn relevant voor jouw doelgroep(en)? En welke profielen passen bij de toekomst van jouw organisatie? Talent acquisitie is maatwerk, hoort specifiek bij de richting, tempo en mogelijkheden van jouw organisatie. Wij helpen organisaties met het opzetten van talent acquisitie programma’s die passen bij jouw specifieke wensen en mogelijkheden. 

Talent Acquisitie met Starcheck

Starcheck kantoor

Assessment aanvragen

Direct bellen: 088 – 277 377 6