088 - 277 377 6

nlen

Top talent bij ABN AMRO Clearing

Hoe selecteer je internationaal top talent?

Om de “futureproofness” verder te versterken, is het voor ABN AMRO Clearing noodzaak om de juiste workforce voor de toekomst te selecteren én op te leiden. Niet alleen voor Nederland, maar voor haar 11 kantoren wereldwijd in Tokyo, Hongkong, Singapore, Sydney, Chicago, Londen, Frankfurt, Parijs, New York, Sao Paulo en Amsterdam.

Daarom had ABNAMRO Clearing een uitdagende arbeidsmarktpropositie ontwikkeld voor internationaal top talent. Onderdeel van deze propositie was een intensief trainingsprogramma bij Nyenrode Business University in combinatie met interne en internationale opleidingen en projecten bij de diverse onderdelen van ABN AMRO Clearing.

“The young grads, adopted last year, within ABN AMRO Clearing bring in fresh thoughts and help us to find new boundaries ” – Jan Bart de Boer CEO, ABN AMRO Clearing

De klantvraag

In 2017 heeft Starcheck de selectie verzorgt voor de internationale graduates van ABN AMRO Clearing. ABN AMRO Clearing benaderde Starcheck met de vraag om een assessment center op te zetten dat:

Angelica Verwijmeren, Global HR Business Partner, ABN AMRO Clearing

“Het programma van de recruitmentdag icm gaming sluit helemaal aan bij talentvolle young grads” – Angelica Verwijmeren Global HR Business Partner, ABN AMRO Clearing

De aanpak van Starcheck

Starcheck ontwierp een assessment proces dat bestond uit 3 verschillende stappen:

De eerste stap had analytisch vaardigheden als focus. Niet alleen de traditionele psychologische constructen zoals inductief redenen, deductief redeneren, verbaal redeneervermogen en numeriek redeneervermogen kwamen aan bod, maar ook creatief redeneren hadden we toegevoegd aan deze eerste stap. De afname vond online en in meerdere talen plaats.

Kandidaten die aan de vooraf vastgestelde norm voldeden, gingen door naar de tweede stap waarbij persoonlijkheid, drijfveren en integriteit werd gemeten. Bij deze kandidaten werden de resultaten van stap 1 en 2 gecombineerd in een competentiegerichte rapportage (gebaseerd op het futureproof profiel).

De derde stap was een live assessment center, bestaande uit een analyse presentatie opdracht, een online game en een gestructureerd interview op basis van het online assessment. HR- en hiring managers werden gericht getraind als assessor voor één onderdeel van het assessment center. Training voor hun rol als assessor vond in de regio’s plaats via video conferencing, rekening houdend met de verschillende tijdszones.

Na het live assessment center vond in elke regio een eindevaluatie plaats, onder begeleiding van Starcheck. Tijdens deze evaluatie werd de competentiegerichte rapportage vergeleken met de live assessment resultaten. Met behulp van een overall kalibratie sessie werd de definitieve ranking van alle kandidaten vastgesteld.

“If you listen to new voices, you instantly get so many new brilliant ideas” – Jan Bart de Boer CCO, ABN AMRO Clearing

Het resultaat

Gedurende één maand werden 100+ kandidaten geassesst in ABN AMRO kantoren in Nederland, Chicago, Londen, Sydney en Singapore. Er zijn wereldwijd 10 kandidaten aangenomen. Nu we 1 jaar verder zijn blijkt dat al deze 10 kandidaten door de business ook daadwerkelijk als internationaal talent worden gezien. Een bijkomend resultaat is dat er geen verloop is geweest onder deze 10 kandidaten. Kortom, door het assessmentproces is de perfecte match gerealiseerd.

Dit is voor ABN AMRO Clearing dan ook reden om dit jaar weer 10 internationale talenten met hetzelfde assessment proces te gaan selecteren. De internationale werving loopt inmiddels, de 1e ronde van het assessment start begin juni 2018.

De hiring managers, die vorig jaar als assessor betrokken waren, gaven aan veel geleerd te hebben in hun rol als selecteur. Het enthousiasme onder managers om als assessor dit jaar wederom deel te nemen is groot.

“De afwisselende elementen van het assessment en de betrokkenheid van onze organisatie maakte het tot een interessante journey voor de kandidaten en onze managers” – Angelica Verwijmeren, Global HR Business Partner, ABN AMRO Clearing

 

Over ABN AMRO Clearing

ABN AMRO Clearing is een onafhankelijke global business partner die een geïntegreerd dienstenpakket levert voor professional business. De oorsprong van de organisatie gaat terug naar de jaren 80, toen de eerste Options Exchange in Europa startte in Amsterdam. Sindsdien zijn ze gegroeid naar een leidende global securities services provider. Naar jarenlang geopereerd te hebben onder het “Mees Pierson” en “Fortis” merk, opereren ze nu onder de naam ABN AMRO Clearing.

Vandaag de dag clearen en financieren ze meer dan 16 miljoen trades per dag en bedienen ze 90 van de werelds leidende exchanges in Europa, the Americas en Asia Pacific. ABN AMRO Clearing heeft in iedere tijdszone een positie bij de top drie clearers, gebaseerd op omzet en marktaandeel.

Meer weten of een afspraak maken?

Meer weten of een afspraak maken?

Telefoon: 088 – 277 377 6