Teams samenstellen met
Team-composer

Betere teams en meer werkplezier dankzij collectieve intelligentie

Optimaliseer team prestaties

Met team-composer stel je optimale teams samen voor elk denkbare opdracht. De algoritmen van team-composer zijn gebaseerd op collectieve intelligentie en wetenschappelijk bewezen concepten. Met team-composer rank je alle denkbare combinaties van team-leden, en kun je customizen naar eigen inzicht. Zo creëer je teams die beter presteren en meer plezier hebben in hun werk.

het beste team stel je samen met team-composer
bepaal de context van je team opdracht

Team opdracht als uitgangspunt

Een optimaal team moet passen bij de opdracht. Met een speciaal ontwikkelde wizard kun jij jouw teamopdracht in kaart brengen. Zo leert team-composer binnen welke context het team geformeerd moet worden. Bovendien waarschuwt team-composer bij een mission impossible. Daardoor kan jouw team meteen starten onder de juiste omstandigheden.

Data-driven met behoud van privacy

Om optimale teams samen te stellen, maken kandidaten een assessment. Dit assessment is speciaal ontworpen om kandidaten binnen een team te positioneren. De assessment data is alleen voor kandidaten beschikbaar en is verrijkt met nuttige feedback. Team managers krijgen alleen het match-percentage te zien met hun teamopdracht. Zo worden teams samengesteld op basis van veel data (bewijs) en kan jouw organisatie privacy optimaal borgen. 

speciaal voor teams ontwikkelt assessment
Diversiteit in teams

Inclusief

Diversiteit is niet alleen sociaal gewenst, maar ook functioneel. Onze algoritmen matchen diverse aspecten van diversiteit met de aard van de opdracht. Leeftijd-, gender-, kennis-, en ook cognitieve diversiteit: met team-composer zorg je dat iedereen kan meedoen en teamleden elkaar kunnen versterken. 

Intuïtief

Bekijk alle mogelijke teams en hun teamscore. Scroll, zet vast of voeg kandidaten toe. Wat je ook verandert, team-composer berekent telkens alle denkbare combinaties van teamleden. Met de inzichten uit team-composer stel jij het beste team samen. De intuïtieve interface helpt je bij het samenstellen van het beste team.

kies je team met team-composer

Hoe werkt team-composer

beschrijf de opdracht van je team
1.
Opdracht

Beschrijf de team-opdracht, voeg een titel en omschrijving toe. Hoe duidelijker de omschrijving, des te meer interesse bij kandidaat team-leden. Ga door naar de volgende stap (context).

beschrijf de omstandigheden van je team
2.
Context

Beantwoord de contextvragen. Multiple-choice, makkelijk en snel. Lees de tips van team-composer en pas eventueel de omstandigheden aan, waaronder het team moet gaan functioneren.

nodig kandidaten uit om een team te formeren
3.
Uitnodigen

Nodig kandidaten uit om geselecteerd te worden voor jouw team.  Uitgenodigde kandidaten kunnen de omschrijving lezen en hun interesse aangeven. 

toestemming geven
4.
Toestemming

Kandidaten maken het assessment en maken hun profiel compleet. team-composer kan data van kandidaten alleen gebruiken voor het samenstellen van teams indien een kandidaat daarvoor toestemming heeft gegeven. 

stel je team samen
5.
Samenstellen

Als team-manager kun je nu het team samenstellen. Kies voor team 1 indien je het advies van team-composer volgt. Of breng wijzigingen aan en bekijk de teamscore. Is je team compleet? Volg de stappen om overgebleven kandidaten af te wijzen. 

Formeer teams op basis van collectieve intelligentie

Team-composer ® is ontwikkeld door Starcheck’s assessment-lab