Pre-assessment

Wat is een pré-assessment

Een pré-assessment is een kort online assessment en maakt onderdeel uit van een getrapt assessment programma. Hiermee kun je testen of kandidaten voldoende geschikt zijn om deel te nemen aan een uitgebreider (online) assessment, of een interview of bijvoorbeeld een recruitment event. Een pré-assessment wordt in het begin van het talent acquisitie proces afgenomen. Een deelnemer kan een pré-assessment in 10-20 minuten maken.

“Met een pré-assessment kun je snel en eventueel geautomatiseerd beslissen of een kandidaat voldoet aan de minimale vereisten. Op deze manier manage je optimaal de kwaliteit van jouw talentpool of recruitment funnel”

Welke informatie levert een pré-assessment op?

De test resultaten geven een éénduidig ja/nee resultaat: we gaan wel of niet door met deze kandidaat. Meestal is dit assessment gericht op het achterhalen van analytisch potentieel of één essentiële analytische vaardigheid. Het gaat vooral om psychometrische constructen die sterk verband houden met moeilijk tot zeer moeilijk te ontwikkelen competenties.

Zelf assessments verbeteren de kwaliteit van de recruitment funnel
“Een pré-assessment maakt meestal onderdeel uit van een getrapt assessment. Kandidaten die voldoen aan de cut-of score van het pré-assessment, maken later in het sollicitatieproces ook de andere onderdelen. Zo ontstaat gaandeweg een compleet beeld.”

Wanneer gebruik je een pré-assessment?

Als sourcen en werven in kleine schaarse doelgroepen onvoldoende resultaat oplevert, kun je ervoor kiezen ook te gaan werven in aangrenzende doelgroepen. Je gaat dan breder werven, en meer volume in je funnel krijgen. Deze kandidaten zullen gemiddeld minder matchen met jouw vraag omdat je water bij de wijn aan het doen bent. Dat levert extra workload op als je traditioneel selecteert (cv en dan gesprek). Omdat je meer waste hebt en moet zoeken naar potentieel, moet je een efficiënt selectie proces inrichten. Doe je dat niet dan neemt de werkbelasting voor je organisatie  en de risico’s van een mis-hire toe. Deze risico’s kunnen je beperken met de inzet van een online pré assessment zonder afbreuk te doen aan de candidate experience (CX).

Pré-assessment is voor wakkere vogels
“Veel kandidaten willen graag van een sollicitatie leren. Door leerzame feedback te bieden uit een pré-assessment draagt jouw organisatie bij aan de Candidate Experience (CX)”
Leerzame feedback zorgt voor een goede candidate experience

Wat kost een pré-assessment?

De kosten per online pré-assessment zijn sterk afhankelijk van de wervingsvolumes en variëren van een enkele euro’s tot een paar tientjes per stuk. Neem contact op om jouw specifieke mogelijkheden te bespreken.

Welke voordelen heeft een pré-assessment

Assessment aanvragen

Direct bellen: 088 – 277 377 6