Assessment-lab

Assessment-lab: psychologie voor games en AI toepassingen

Laten we het onder ogen zien: we vertrouwen nog steeds op CV’s, meerdere ongestructureerde interviews en door één persoon ingevulde beoordelingsformulieren. Het recruitment proces verbrandt veel manuren en levert te weinig voorspellende data voor betrouwbare recruitment- en selectie beslissingen. Met teveel bad-hires als gevolg en te weinig toptalent in de pijplijn.

Starcheck’s assessment-lab ontwikkelt assessment concepten, psychometrie en algoritmen voor game- en AI toepassingen. Hiermee helpen wij onze klanten data gedreven talent beslissingen te nemen die veel beter voorspellen, minder manuren kosten en een positieve ervaring opleveren voor kandidaten.

“Combineer de precisie en snelheid van kunstmatige intelligentie met de creativiteit en vindingrijkheid van de mens, en je hebt een perfect duo”

Assessment-lab ontwikkelt beslissing ondersteunende algoritmen

Dat doen we door validatie onderzoek en data analyses. We koppelen performance aan psychologische data om een scherper beeld te krijgen van je doelgroep, waardoor je precies weet welke psychologische kenmerken jouw doelgroep heeft. Bovendien simuleren wij de volumes en conversie ratio’s in de recruitment funnel indien selectiecriteria en normen veranderen.

Hiermee kun je persona’s aanpassen, gerichter werven en jouw selectieproces beter inrichten. De recruitment organisatie wordt minder belast en de kwaliteit van de funnel neemt toe.

assessment-lab ontwikkelt assessment concepten

Assessment-lab ontwikkelt psychometrische expert systemen

Wij vertalen psychologische expertkennis naar algoritmen en software waarmee assessmentvraagstukken kunnen worden opgelost. Met de virtuele psycholoog kun je op een verantwoorde manier meer zelf doen en kosten besparen. De kern van het expertsysteem ontwikkelt Starcheck, de rest doen we samen met partners.

Wij leveren input vanuit de assessment psychologie, onze partners vanuit de IT, gaming en AI. Wij zijn dus gewend om samen te werken met software engineers, AI specialisten en game designers.

assessment concepten psychometrie en algoritmen

Assessment-lab ontwikkelt psychometrisch game concepten

Binnen het assessment domein worden games en gamification toegepast om assessment laagdrempeliger te maken. Candidate Experience is immers key. En voor bepaalde doelgroepen draagt gaming bij aan een goede candidate experience. 

Bij recruitment, worden games vaak ingezet voor sourcing, talent acquisitie, en zelfselectie. Dat is het moment om relevante psychometrische data te verzamelen. Dan kunnen beslissingen beter en data gedreven worden genomen en kun je ook echt voorspellen. Starcheck zorgt voor zinvolle psychologische concepten voor games en gegamificeerde applicaties.

data gedreven talent beslissingen

Mensen blijven beslissen over mensen, maar wel met voorspellingen die gebaseerd zijn op meer data en solide inzichten. Assessment-lab helpt daarbij

Hoe werkt assessment lab

Binnen assessment-lab werken we samen met klanten en kennispartners. Hier realiseren we psychometrische expert-systemen en lerende systemen die worden ingezet bij sourcing, recruitment of development activiteiten. 

Assessment-lab is vooral geschikt voor:

Assessment-lab is geen consultancy activiteit pur sang. Bij projecten die meer risico met zich meebrengen vanwege het innovatieve karakter, stellen wij ons ondernemend op. Dan maken we maatwerk afspraken over IP en variabele, meer op de toekomst gerichte, afrekenmodellen. 

Psychologisch concept vertaalt naar psychometrisch meetsysteem

“Machines zijn geen bedreiging. Zij zijn een verlengstuk en geven meer inzicht zodat we sneller betere beslissingen kunnen nemen.”

Cases assessment lab

Virtuele psycholoog

Deze virtuele psycholoog helpt bij het samenstellen van profielen, bepalen van normgroepen, het vooraf samenstellen van test programma’s en het achteraf genereren van rapporten. Hiermee kunnen gebruikers, op basis van functieprofielen, meteen relevante assessment programma’s verzenden naar kandidaten.  

Persoonlijkheids-kenmerken uit games

Als game worden assessments vooral leuker. Da’s goed voor de Candidate Experience. En ook interessant voor onze opdrachtgever: die kan zien hoe kandidaten scoren op psychologische eigenschappen als flexibiliteit, vindingrijkheid en besluitvaardigheid. Lees ook het verschil tussen assessment games en recruitment games

Competenties oefenen in virtuele mini-stages

Starcheck ontwikkelde een game platform waar studenten met meerdere serious games uiteenlopende competenties kunnen oefenen. Als gamer kun je je ontwikkelingen volgen in je persoonlijke competentie dashboard. Zo kun je live volgen welke competenties je hebt getraind en aan welke competenties je nog moet werken.

Leren van performance data

Met (online) assessments kunnen we gedrag voorspellen (potentieel). Het wordt pas écht interessant indien we achteraf werkprestaties (performance) kunnen vergelijken met de potentieel meeting. Voor diverse klanten geeft Starcheck inzicht in de verbanden bij uiteenlopende doelgroepen (functies). En helpen we bij het precies vaststellen van kritische selectie criteria. 

Collectieve intelligentie voor teams

Teams met een hoge collectieve intelligentie presteren beter. Starcheck heeft team-composer® ontwikkelt om teams samen te stellen op basis van collectieve intelligentie. Deze online tool brengt de teamopdracht in kaart, levert een speciaal ontworpen assessment aan potentiele teamleden en begeleidt het proces van samenstellen met een intuïtieve interface. 

Assessment aanvragen

Direct bellen: 088 – 277 377 6