Assessment Corona-proof

Assessment tijdens Covid, veilig en betrouwbaar

Assessment Corona-proof, hoe werkt dat? In een tijd van social distancing is het organiseren van een f2f interview of rollenspel even niet aan de orde.

Bij Starcheck kunnen alle onderdelen van een assessment online worden afgenomen. Lees hier hoe we dat doen en welke voordelen en nadelen dat oplevert.

Tijdens Covid-19 hoeven assessment programma's niet te worden aangepast

Een assessment op afstand betekent niet dat een assessment programma (alle onderdelen van een assessment) direct moet worden aangepast. Face-to-face onderdelen weglaten is soms mogelijk maar lang niet altijd.

Met een assessment zoeken betrokkenen immers zoveel mogelijk bewijs om een solide voorspelling te kunnen doen over succesvol gedrag.  Daarom zijn alle assessment vormen bij Starcheck online af te nemen en kunnen assessment programma’s volledig in tact blijven.  

Assessment Corona proof

Online assessment

Alle tests en vragenlijsten worden (en werden) online afgenomen. Kandidaten en medewerkers kunnen veilig @home tests en vragenlijsten invullen. Ook kan eerst geoefend worden, of kunnen bepaalde tests opnieuw worden gemaakt zonder enig geheugen effect. 

Online assessment Starcheck

Video-based Interview

Deelnemers kunnen thuis, in vertrouwde omgeving, inloggen en deelnemen aan een video-sessie. 

Alle interviews, opdrachten en rollenspellen vinden plaats met behulp van diverse video applicaties. Ook assessoren kunnen deelnemen en op neutrale wijze observeren. 

Online interview Starcheck

Voor- en nadelen

De meest genoemde voordelen zijn: geen reistijd meer en thuis voelt de deelnemer zich meer op zijn/haar gemak. 

Een nadeel wordt ook genoemd: een video-based assessment vraagt meer van het concentratie vermogen. 

Concentratie

Assessment aanvragen

Direct bellen: 088 – 277 377 6