Over Starcheck

“Disruption” dwingt bedrijven hun businessmodel fundamenteel te veranderen. Organisaties die vooruitdenken, ontwikkelen een frisse vernieuwende kijk en maken zich los van organisaties die vooral opzij- en terugkijken.

Om voorop te lopen, moeten de beste mensen het meest complexe werk doen. Starcheck levert psychometrische data, tools en analyses om het beste talent te matchen met het juiste werk.

Onze diensten zijn gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

Betrouwbaar en valide

Kandidaten en werknemers

Wel of niet die baan, wel of niet die loopbaanstap: assessment gaat over grote keuzes die kandidaten persoonlijk raken. Fouten daarin zijn niet te repareren, loopbaankeuzes niet zijn terug te draaien. Daarom vraagt assessment om de best beproefde middelen en methodes. Zonder concessies.

Werkgevers

Beslissingen over kandidaten zijn beslissingen over investeringen. Die ga je niet baseren op buikgevoel of wichelroedes. Je wilt niet alleen een vacature opvullen, maar veel verder vooruit kijken. Dan heb je de psychometrische wetenschap nodig om met de juiste instrumenten de beste voorspellingen te doen.

Assessment betekent mensen betrekken

Kandidaten en werknemers

Deelnemers komen niet alleen maar brengen op een assessment. Ze willen ook wat halen. Ze zoeken zinvolle feedback, het liefst breder dan voor de functie relevant is. En beleving: de candidate experience is belangrijk. Korte adaptieve tests en gamification helpen maar hoogwaardige feedback staat met stip op de eerste plaats.

Werkgevers

Assessments zijn niet alleen dat logische meetmoment bij vacatures en loopbaanstappen. Nieuwe soorten assessments hebben talent al wat te bieden als het nergens naar op zoek is. En als talent al lang en breed aan boord is en je het wilt ontwikkelen zonder de concrete aanleiding van een stap. Assessment is betrekken. In een vroegtijdig stadium.

Over Starcheck

Assessment verlegt grenzen

Kandidaten en werknemers

Echt talent zoekt omgevingen die constant uitdagen: organisaties die het snelle tempo van de markt en de maatschappij niet alleen volgen maar ook  het voortouw nemen. Zodat talent zich snel verder kan ontwikkelen. Die uitdaging moet in de beleving van assessment al merkbaar zijn. In sourcing, recruitment en talentontwikkeling.

Werkgevers

Competitive speed leidt tot meer concurrentiekracht: om voorop te blijven lopen moeten organisaties hun tempo versnellen. Zo voorkom je dat concurrenten je succes makkelijk kopiëren. Voor die marktsnelheid is talent nodig en voor het vinden en behouden van talent is assessment essentieel.

Talent verlegt grenzen

Assessment is effectief en efficiënt

Kandidaten en werknemers

Onzin om van kandidaten een hele dag te vragen. Die tijd ligt achter ons. Met adaptieve tests en vragenlijsten kunnen assessments de helft korter en net zo goed. Net als organisaties vinden kandidaten hun tijd kostbaar. Daarom waarderen ze wie daar rekening mee houdt.

Werkgevers

Bij assessments ligt de verleiding om te veel te meten altijd op de loer. Het is ook aanlokkelijk om met een kandidaat in het vizier die ene of die andere test ook mee te pakken, voor de zekerheid. Beter is om vooraf scherp te bepalen wat je wilt weten en dus wilt meten. Dat bespaart tijd, geld en moeite.

Assessment efficient en efectief

Assessment aanvragen

Direct bellen: 088 – 277 377 6