In-house assessments

Meer data, meer inzicht en eerlijke beslissingen

Wat is in-house assessment?

Dankzij in-house assessment heeft jouw organisatie toegang tot een assessment portal onder eigen naam. Hiermee kun je o.a.:

  1. (functie-) profielen opstellen;
  2. zelf sollicitanten en medewerkers uitnodigen;
  3. online assessments afnemen;
  4. rapportages downloaden;
  5. feedback geven aan sollicitanten en medewerkers.

Alle assessment programma’s worden afgestemd op de behoefte van jouw organisatie. Starcheck helpt bij het ontwerpen van het proces en het inrichten van de psychometrische tooling. Indien nodig trainen wij hiring-managers, HR professionals en recruiters in interviewtechniek en gespreksvoering op basis van tests en vragenlijsten.

Voorbereiding – Training – Live

In-house assessment in 3 stappen

1. Voorbereiding

Bouwen van competentie profielen

Competentie profielen zijn nodig om test programma’s te kunnen samenstellen en de inhoud van een STAR interview te kunnen bepalen.

Een competentie is succesvol observeerbaar en werk gerelateerd gedrag. Een competentieprofiel pakt de kern van een functie. Starcheck biedt hiervoor slimme tools via het assessment platform. Gebruikt jouw organisatie een eigen competentie taal? Dan kun je die gewoon handhaven. Middels een mapping integreren we jouw taal met het assessment platform.

Meer focus met recruitment support van Starcheck

Bepalen assessment programma's

Ons assessment platform kan met behulp van een psychometrisch expert systeem programma’s samenstellen op basis van een opgesteld competentie profiel. Wil je programma’s toch nog aanpassen? Dan helpt een gespecialiseerd psycholoog van Starcheck hierbij.

Ontwerpen communicatie uitingen

Welke e-mail tekst ontvangen sollicitanten indien je ze uitnodigt voor het maken van een online assessment? Of eigen medewerkers voor het maken van bijvoorbeeld een loopbaan assessment? Het gaat hier om arbeidsmarktcommunicatie en jouw werkgeversmerk. Belangrijk om dit onderwerp doordacht in te richten. Met onze ervaring, kan Starcheck je eenvoudig op weg helpen.

2. Training

Knoppentraining en assessment logistiek

Bepaal wie het systeem gaat bedienen vanuit de operationele logistiek. Meestal zijn dat medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de processing zoals een recruitment office bij een grote organisatie of bij kleinere organisaties HRM-ers. Bij het Kleinbedrijf zien we vaak dat office managers of secretaresses hiervoor de verantwoordelijkheid krijgen. Ze dienen in ieder geval goed geïnstrueerd te worden over de functionaliteiten van het systeem.

Trainen van hiring managers

Meestal zien we dat HR en/of recruitment getraind wordt als testprofessional. Als echter de lijnmanagers ongestructureerde interviews gaan voeren die geen enkele connectie hebben met je in-house assessment proces, doe je jezelf tekort. Een ongestructureerd interview heeft geen plaats in een professioneel selectieproces. Als je assessment in-house gaat invoeren is dit ook het moment om hiring managers te trainen in het voeren van een professioneel gestructureerd interview.

Starcheck traint in het afnemen van assessments

Trainen van professionals

Dit is nodig om sollicitanten (of werknemers) inhoudelijk feedback te kunnen geven over afgenomen assessments.  HR professionals en recruiters worden getraind in test-theorie, interpretatie en terugkoppeling van testuitslagen. Dit is één van de belangrijkste onderdelen van het implementatie traject. Immers: jouw eigen mensen gaan straks met psychometrische tests aan de slag, die grote impact hebben op kandidaten. De kwaliteit van de terugkoppeling en de ethiek die daarbij komt kijken is erg belangrijk. Voor de kandidaat omdat je letterlijk iemands levensloop kunt beïnvloeden. Voor je organisatie omdat dit een enorme impact heeft op je positie op de arbeidsmarkt. Een professioneel selectie proces met hoogwaardige assessments versterkt je merk fors. Andersom geldt ook: een halfbakken proces richt forse schade aan.

3. Live

Het geleerde snel gebruiken

Na de voorbereiding en training zorgen wij ervoor dat je snel (meteen) live gaat. Niets is zo fnuikend voor het beklijven van je trainingen als het niet kunnen uitvoeren van wat je hebt geleerd. Met jouw assessment portal kun je meteen aan de slag. 

Inhouse assessment

Vraag en antwoord over in-house assessment

De meeste implementaties duren 2 weken tot 2 maanden. Dat is in de regel afhankelijk van het aantal profielen en het aantal medewerkers dat met de assessment portal gaat werken.

Het is niet nodig om alle profielen te bouwen voordat je live gaat. Start met de meest voorkomende profielen, en voeg daarna telkens profielen toe.

De kosten van een eigen assessment portal zijn afhankelijk van het aantal testrapporten dat wordt afgenomen en de grootte van de onderneming. Testrapporten zijn verkrijgbaar vanaf € 17,- per stuk. Voor gebruik en hosting van de portal zelf wordt een abonnement afgesloten. De abonnementskosten beginnen bij € 69,50 per maand. Prijzen zijn exclusief BTW.

Starcheck ondersteunt in alle fasen. Voorbereiding, training, live gaan en de support tijdens het gebruik. We zorgen voor updates, ondersteunen bij eventuele conflicten of zijn sparring partner bij complexe talent beslissingen.