088 - 277 377 6

nlen

Starcheck

Starcheck: het achtergrond verhaal

Starcheck is het verhaal van Bas Spaapen en Marco van Aarle. Beide hebben zo’n 25 jaar ervaring in hun vakgebied. Bas in recruitment, Marco in assessment. Bas als algemeen directeur van Staffplanning Groep en Marco als co-founder van Kenhardt en HRorganizer. Bas zag assessment steeds vaker opduiken aan het eind van recruitmentprocessen. Best wel jammer voor kandidaten om dan nog afgewezen te worden. Marco kreeg van klanten als Unilever, Capgemini en ASML steeds vaker de vraag om assessment kandidaat vriendelijk in te zetten. Zeg maar, te integreren in het hele proces.

Met hun gecombineerde ervaring, kennis en inzicht weten ze wat de ideale rol van assessment is. En hoe die rol veranderd is door de aandacht voor de candidate journey en candidate experience. Samen maken ze van assessment een drijvende dynamiek achter het hele proces van sourcing, recruitment en talentontwikkeling. Daarin vullen ze elkaar ideaal aan. Wat ze gemeen hebben, is hun verbeterdrang en de voortdurende wil om te vernieuwen. Starcheck is hun verhaal over innovatieve assessments en serious gaming, robuust van binnen en uitdagend van buiten.

“Wat ik in al die jaren vooral heb gezien, is het verschil tussen goed en gemiddeld. Het effect van de beste mensen op de juiste plek zetten moet je niet onderschatten. Dat is enorm. Exponentieel. Al zet je alleen op sleutelposities betere mensen neer, dan is de spin-off al ongekend. De keten zo inrichten dat de mensen die je aanneemt wezenlijk bijdragen aan het verbeteren van de bedrijfsresultaten, dat drijft mij.”

Bas Spaapen

“Vernieuwen en verbeteren, daar haal ik mijn energie uit. Ik wil voorop lopen met nieuwe ontwikkelingen in de assessmentindustrie. Talent is schaars, maar maakt overal wel het verschil. Dat dwingt iedere organisatie om stevig na te denken over haar arbeidsmarktpropositie en candidate experience. De optimale rol van assessment daarin vormgeven, dat is waar het voor mij om gaat.”

Marco van Aarle